Refugium Smidstrup Strand

At mødes med andre med mulighed for at kunne udvikle i fællesskab.
At trække sig tilbage for at kunne fordybe sig i tanker eller tekster for en stund.
Begge ønsker kan opfyldes på Sankt Lukas Stiftelsens Refugium Smidstrup Strand.

Refugiet er et intimt konference- og retrætecenter med plads til både nærvær, ophold med indhold, fordybelse og stilhed. Den unikke beliggenhed med direkte adgang til strand og hav i Smidstrup på Sjællands Nordkyst og den grønne natur som nærmeste nabo giver en enestående mulighed for at inddrage omgivelserne i arrangementet.

Her mødes kursusgæster, der midt i naturen og med udsigt til havet bliver inspireret, engageret, undervist og underholdt. I den selvstændige bygning Udsigten, som er indrettet med både undervisningslokale og plads til hyggeligt samvær, er der panoramaudsigt over hav og strand.

Retrætegæsterne har mulighed for både at være sig selv og trække sig tilbage, slappe af og få ro til at vende tankerne indad eller for at dele livs- og troshistorier med hinanden.

Alle vores gæster fremhæver refugiets unikke lys, natur, beliggenhed ned til stranden og muligheden for gåture på den store naturgrund eller langs havet.

Det er muligt at leje hele Refugiet til kurser, konferencer og retræter, ligesom kirken kan benyttes til andagt, meditationer, stille-arrangementer, musik etc.

Fakta om Refugium i Smidstrup

Refugiet består af den oprindelige strandvilla 'Stenhuset', kursusbygningen 'Udsigten', en række prisbelønnede moderne træbygninger med lyse værelser til i alt 24 personer samt en lille smuk trækirke.

Udsigten: Undervisnings-/konferencerum med AV-faciliteter og plads til 30 personer ved stolerækker og 24 ved borde. I umiddelbar tilknytning hertil findes lokale med mulighed for mere uformelt samvær i behageligt møblement.

Fra begge lokaler er der udsigt til havet.

Birkestuen: Mødelokale med god plads til 8 personer.

22 værelser: Heraf er der to dobbelte suiter, mens andre to er indrettet til bevægelseshæmmede. Alle værelser er lyse og velindrettede med egen indgang fra overdækket søjlegang.

Alle værelser har toilet, bad samt udgang til egen lille terrasse.

Strandplantage: Mulighed for vandreture ad smukke stisystemer og direkte adgang til badestrand.

Strandkirken: Refugiets lille trækirke er åbent for alle gæster for stilhed, andagter og eftertanke. Gæster/kursusdeltagere tilbydes deltagelse i morgenandagt.

I sommerperioden afholdes stemningsfulde aftengudstjenester med efterfølgende hyggeligt samvær og kaffe.